PayPal

PayPal – Zašto, Kako i Koliko

Zašto PayPal

PayPal je internet platforma za plaćanje koja omogućava pojedincima i firmama slanje i primanje novca putem interneta. Neki od glavnih razloga zašto ljudi koriste PayPal uključuju:

  • Sigurnost: PayPal pruža sigurno okruženje za obavljanje finansijskih transakcija. Koristi napredne tehnologije šifrovanja kako bi zaštitio podatke korisnika.
  • Praktičnost: PayPal omogućava jednostavno slanje novca bilo kome s PayPal računom, bez obzira na to gde se nalaze. Takođe je praktičan za online kupovinu jer omogućava plaćanje na hiljadama web lokacija širom sveta.
  • Međunarodne transakcije: PayPal podržava transakcije u različitim valutama i omogućava međunarodna plaćanja. To je korisno za poslovne ljude i pojedince koji posluju ili rade s ljudima iz drugih zemalja.
  • Zaštita kupaca: PayPal nudi određene zaštitne mere za kupce, kao što su programi zaštite kupaca i povrata novca, što povećava poverenje pri online kupovini.
  • Primanje plaćanja: Za prodavce, PayPal pruža jednostavan način primanja plaćanja od kupaca putem interneta. To je posebno korisno za male preduzetnike, slobodne radnike i prodavce na internet tržištima.

Ukratko, PayPal je popularan zbog svoje sigurnosti, praktičnosti i sposobnosti da olakša internet transakcije između pojedinaca i firmi širom sveta.

 

Kako Otvoriti PayPal

1. Posetite PayPal-ovu web stranicu: Otvorite web pregledač i posetite zvaničnu web stranicu PayPal-a na https://www.paypal.com

2. Izaberite opciju za otvaranje računa: Na početnoj stranici PayPal-a, pronaći ćete opciju “Sign Up” ili “Sign Up for Free” Kliknite na tu opciju.

3. Odaberite vrstu računa: PayPal nudi privatne i poslovne račune. Odaberite vrstu računa koju želite otvoriti. Ako je to privatni račun, odaberite “Personal Account”.

4. Unesite tražene podatke: Sada će vam biti zatraženo da unesete svoje lične podatke kao što su ime, prezime, e-mail adresa, adresa i broj telefona. Pratite uputstva i unesite sve potrebne informacije.

5. Kreiranje lozinke: Nakon unosa ličnih podataka, morate odabrati lozinku za svoj PayPal račun. Lozinka treba biti sigurna i trebala bi da sadrži kombinaciju slova, brojeva i posebnih znakova.

6. Povežite bankovni račun ili karticu: Kako biste mogli primati i slati novac putem PayPal-a, trebate povezati bankovni račun ili karticu s vašim PayPal računom. Sledite uputstva na ekranu kako biste dodali bankovni račun ili karticu.

7. Potvrda e-mail adrese: Nakon što ste uneli sve potrebne informacije i povezali bankovni račun ili karticu, PayPal će vam poslati e-mail s potvrdom. Proverite svoj e-mail i kliknite na potvrdni link kako biste aktivirali svoj PayPal račun.

8. Završetak registracije: Nakon potvrde e-mail adrese, vaš PayPal račun će biti uspešno otvoren. Moći ćete se prijaviti na svoj nalog koristeći e-mail adresu i lozinku koje ste odabrali

Koliko PayPal Naplaćuje za Transakcije

Kada neko uplati novac na vaš PayPal račun, iznos koji ćete zapravo primiti zavisi o nekoliko faktora:

  • Valuta: Ako je uplata u istoj valuti kao i vaš PayPal račun, neće biti troškova konverzije valute. Međutim, ako je uplata u drugoj valuti, PayPal će naplatiti naknadu za konverziju.
  • Naknada za primanje novca: PayPal naplaćuje naknadu za primanje novca od drugih korisnika. Ta naknada može varirati u zavisnosti od zemlje, vrste računa i valute. Obično je ta naknada manji postotak iznosa primljene uplate.
  • Naknada za povlačenje novca: Ako želite povući novac s PayPal računa na svoj bankovni račun, takođe će se naplatiti određena naknada. Ova naknada takođe može varirati u zavisnosti od zemlje i valute.

Dakle, da biste saznali koliko ćete tačno dobiti od uplate od 100 evra, trebate uzeti u obzir ove faktore i proveriti trenutne naknade koje PayPal naplaćuje u vašem slučaju. Naknade se obično prikazuju pre nego što potvrdite transakciju na PayPal-ovoj platformi.

Call Now Button